Izložba dečjih radova o Henriju Muru - Музеј Војводине

Izložba dečjih radova o Henriju Muru

02.12.2014. | Izložbe

U nedelju. 30. novembra, u 12.30 sati otvorena je izložba kojom su javnosti prezentovani radovi nastali kroz četiri dečije igraonice koje su se održale u Muzeju Vojvodine tokom trajanja izložbe Henri Mur – grafičar.

Četiri radionice bavle su se različitim temama: Život Henrija Mura, Šta je posao vajara i kako nastaje skulptura, Velike skulpture Henrij Mura, Grafike Henrija Mura.

Na radionicama deca su nučila i kroz sliku predstavila život slavnog umetnika, izrađivala skulpture od materijala nađenog tokom šetnje u prirodi, izrađivala skulpture od gipsa po ugledu na Murove forme i naučila šte je to i kako nastaje grafika te se, u skladu sa uzrastom, oprobali u izradi grafike.

Tokom izložbe održavani su i prateći programi za odrasle u formi predavanja na temu života i rada Henrija Mura, te na temu trenutne pozicije skulptora u našem društvu. Zatim stručna vođenja istoričarki umetnosti Muzeja Vojvodine, kao i vođenja kroz izložbu Sluzbe za odnos s javnošću i pedagoški rad.

Takođe je otvorena i izložba reciklažne skulpture na kojoj, do 12. decembra, možete videti radove domaćih vajara – Mirjane Blagojev, Nikole Macure, Darka Đorđevića i Aleksandra Bunčića.

U koncipiranju i realizaciji svih pratećih edukativnih programa učestvovali su kustosi Službe za odnos s javnošću i pedagoški rad – Slađana Velendečić, Vladimira Stanisavljević, Ljiljana Kostić, Vijeročka Šipka i Ivana Stepanov Tasić, kustoskinje istoričarke umetnosti Aleksandra Stefanov i Dragana Garić, uz veliku pomoć Mr Nikole Macure, vajara i Lidije Balj, kustoskinje arheološkinje.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar