Izložba dečjih radova „Od čigrice do video igrice“ - Музеј Војводине

Izložba dečjih radova „Od čigrice do video igrice“

06.02.2023. | Izložbe

U petak 10. februara u 10 sati, u Novosadskom dečijem kulturnom centru, (Radnička 20) otvara se izložba dečjih radova nastalih u okviru zajedničkog projekta Muzeja Vojvodine, PU Radosno detinjstvo i Novosadskog dečijeg kulturnog centra, Od čigrice do video igrice.  

Naznačeni interaktivni edukativni projekat osmišljen je po meri dece starijeg predškolskog uzrasta. Cilj  projekta je upoznavanje  kulturne baštine predstavljene na stalnoj postavci Muzeja, koja prati dečje igračke i igre kroz različite vremenske periode.

Deca su primereno svom uzrastu, upoznala muzejsku delatnost i razgledala eksponate arheološke zbirke praistorijskih igračaka, kao i igračke davno minulih vremena 19. i 20. veka kojima su se igrala deca gradskih i seoskih sredina.

U kreativnom delu Projekta mališani su se igrali sa replikama igrački iz zbirki Muzeja, kao i tradicionalnih dečjih društvenih igara:slagalica, memorije, klikera, lastiša

Po završenom programu u Muzeju Vojvodine deca su po instrukcijama likovnih pedagoga i vaspitača Predškolske ustanove, kao i kolega iz Novosadskog dečijeg kulturnog centra kreirala i modelovala igračke od gline, po uzoru na muzejske. Jedan deo izložbe obuhvata i dečje radove nadahnute izložbom Muzeja San neolitske noći

Autori i realizatori projekta su: Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik-pedagog, Jelena Tišma i Viktorija Čikoš, likovni pedagozi. Saradnik na projektu Ljubica Tankosić koordinator vizuelne umetnosti Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar