Izložba posvećena Isidori Sekulić nastala u saradnji sa Gradskom bibliotekom Novog Sada - Музеј Војводине

Izložba posvećena Isidori Sekulić nastala u saradnji sa Gradskom bibliotekom Novog Sada

19.11.2022. | Izložbe

Dobra saradnja koju Muzej Vojvodine ima sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu nastavila se na izložbi posvećenoj Isidori Sekulić otvorenoj u sredu, 2. novembra, u Kulturnoj stanici Eđšeg. U pitanju je multimedijalna izložba po nazivom „Prva dama srpske književnosti” autorskog tima koji čine: mr Galja Žilnik, Dragana Drobac Milošević i Snežana Mijić MA. Izložba je realizovana u okviru međunarodnog projekta Kulturna ruta žena pisaca (WWR – Women Writers Route) koji okuplja i povezuje zemlje-partnere sa ciljem afirmacije ženskog literarnog nasleđa i predstavljanja njegovog bogatstva i raznovrsnosti najširoj javnosti. Nosioci projekta su Grad Novi Sad i Gradska biblioteka u Novom Sadu, a među brojnim saradnicima je i Muzej Vojvodine koji je dobrineo putem pozajmice predmeta iz Zbirke primenjene umetnosti.

Na multimedijalnoj izložbi „Prva dama srpske književnosti ˗ Isidora Sekulić (Mošorin, 1877 – Beograd, 1958)” predstavljena je ličnost i delo prve žene akademika u našoj nacionalnoj istoriji, kroz hronološki prikaz ključnih događaja povezanih destinacijama (Mošorin, Beograd) koje su obeležile književnicin život. Poseban akcenat na iložbi čine ambijentalna celina i virtuelna radna soba Isidore Sekulić.

Zainteresovani posetioci mogu da pogledaju izložbu do 13. novembra, svakog radnog dana od 10 do 18 časova, a u terminima od 11 do 12 i od 17 do 18 časova omogućeno je praćenje izložbe uz naočare za virtuelnu realnost.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar