Izložba "Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji" i promocija knjige "Ideologija varvarstva" - Музеј Војводине

Izložba “Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji” i promocija knjige “Ideologija varvarstva”

18.11.2015. | Izložbe

U petak, 20. novembra 2015. u 19 sati i 30 minuta, u Dunavskoj 37 otvara se izložba „Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji“.

Izlazeći u susret najavljenim događajima vezanim za pokretanje sudskog procesa za rehabilitaciju generala Milana Đ. Nedića, Odeljenje savremene istorije Muzeja Vojvodine priređuje izložbu propagandnih plakata nastalih u vreme nacističke okupacije Srbije (1941-1944). Na izložbi će moći da se vide odabrani originalni plakati iz zbirki Muzeja Vojvodine (pretežno distribuirani po okupiranom Banatu), koji predstavljaju prvorazredna svedočanstva o ideologiji i karakteru Nedićeve „Vlade narodnog spasa“. Autori izložbe su kustosi-istoričari Kristina Meneši i Vojislav Martinov. Izložba će biti otvorena do 10. 12. 2015.

Umesto svečanosti povodom otvaranja izložbe, Muzej Vojvodine u petak, 20.novembra 2015. u 19 sati i 30 minuta, u Dunavskoj 37, organizuje promociju knjige „Ideologija varvarstva – fašističke i nacionalsocijalističke ideje kod intelektualaca u Beogradu (1929-1941)“ u izdanju MostArt-a i Zadruge Res Publika. O knjizi će govoriti autor, istoričar dr Nenad Ž. Petrović i Zlatoje Martinov, urednik lista “Republika”.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar