Izložba šešira iz kolekcije Muzeja Vojvodine u Nedelji mode - Музеј Војводине

Izložba šešira iz kolekcije Muzeja Vojvodine u Nedelji mode

10.12.2022. | Izložbe

Muzej Vojvodine će 28. i 29. oktobra 2022. godine, tradicionalno biti domaćin  Serbian Fashion Week-a (Srpske nedelje mode), koja obeležava svojih 20 godina uspešnog poslovanja i postojanja. U godini evropske prstonice kulture i godini jubileja (175 godina rada i postojanja Muzeja Vojvodine), dve eminentne kuće će ponovo pokazati da su kultura i moda neraskidivi osnovi svakog razvijenog društva.

U petak, 28. oktobra 2022. godine u 19 časova će biti otvorene dve izložbe. Jedna u organizaciji Serbian Fashion Week, a druga u organizaciji Muzeja Vojvodine. Pored predstavljanja današnjih kreatora, Muzej Vojvodine je pripremio izložbu iz kolekcije šešira (prva polovina 20. veka), zbirke Građanska nošnja, autorke Milkice Popović, muzejske savetnice.

Na izložbi će se naći deo bogate kolekcije šešira koji se čuvaju u Muzeju.

Šeširi kakve danas poznajemo pojavili su se krajem 18. veka, a sa njima, tokom 19. i 20. veka i zanati modiskinje-mašamode i šeširdžije. Modni trendovi iz Pariza, preko Beča i Budimpešte stizali su i u Vojvodinu zahvaljujući raznovrsnim modnim listovima…

Izložbu šešira publika će moći da pogleda do sredine novembra.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar