Izložba „Šeširi iz kolekcije Muzeja Vojvodine“ u Rumi - Музеј Војводине

Izložba „Šeširi iz kolekcije Muzeja Vojvodine“ u Rumi

19.05.2023. | Aktuelno, Izložbe, Vesti

Izložba „Šeširi iz kolekcije Muzeja Vojvodine“  otvarena je  u oktobru mesecu 2022. godine u okviru manifestacije Serbia Fashion Week, u Muzeju Vojvodine. Tokom februara meseca 2023. godine zbog velikog interesovanja gostovala je u Zavičajnom muzeju u Rumi.

U okviru Nacionalne muzejske manifestacije „Muzeji za 10“, dana 16.5.2023. izložba je otvorena u Gradskom muzeju u Vrbasu i posetioci će  je moći pogledati  do 5.6.2023. godine. Autorka postavke je Milkica Popović, kustos savetnik Muzeja Vojvodine.

 

„Na izložbi posetioci  će imati prilike da vide  ženske, muške i dečije šešire s kraja 19. i prve polovine 20. veka,a koji se nalaze u zbirci Muzeja Vojvodine. Većina izloženih šešira potiču sa ovih prostora, ali se čuvaju i primerci proizvedeni u Engleskoj, Austriji i Francuskoj. Izdvojila bih jedan muški cilindar koji je izrađen u Parizu, a koji se mogao kupiti u Subotici, kao  i jedan dečiji ženski šešir iz 1925. godine sa potpisom modne kuće Koko Šanel. O popularnosti šešira svedoče i  modni listovi s kraja 19. veka  koje ćete takođe imati prilike da vidite na ovoj izložbi.“

 

Milkica Popović

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar