Izložba „Vojvodina i Donja Austrija - interkulturalne veze“ - Музеј Војводине

Izložba „Vojvodina i Donja Austrija – interkulturalne veze“

30.11.2022. | Izložbe

S obzirom da u periodu od 2021–2022. Autonomna pokrajina Vojvodina predsedava Zajednicom podunavskih regija, Muzeju Vojvodine čiji je osnivač Pokrajinska vlada, pripao je zadatak da realizuje izložbu u saradnji sa Državnim kolekcijama Donje Austrije iz Sankt Peltena.

Izložba Vojvodina i Donja Austrija – interkulturalne veze predstavlja zamašan muzeološki poduhvat dve ustanove koje na savremen način predstavljaju predmete iz svojih kolekcija. Izlaganjem reprezentativnih artefakata, tim kustosa nastojao je da ispriča priče i prenese znanje o značajnom kulturno-istorijskom i prirodnjačkom nasleđu koje baštini.

Izbor predmeta odražava kompleksnost i multidisciplinarnost regionalnih muzeja koji imaju za cilj da predstave život kroz dugi vremenski period u regiji o čijem nasleđu brinu. Izložba je rezultat uspešne saradnje i kreativnog napora brojnih kustosa dve pokrajine – arheologa, istoričara, istoričara umetnosti, etnologa, biologa i konzervatora ustanova iz kojih dolaze artefakti.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 27. oktobra u 20 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35, Novi Sad), a njenim otvaranjem ćemo obeležiti i 175. godišnjicu našeg muzeja.

Tokom trajanja izložbe, svakog četvrtka u 18h, biće organizovana autorska vođenja kroz izložbu.

Katalog izložbe možete preuzeti OVDE.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar