Kad se setim Karlovačke… Sa dobrim društvom, u Muzeju Vojvodine, svake srede tokom leta - Muzej Vojvodine

Kad se setim Karlovačke… Sa dobrim društvom, u Muzeju Vojvodine, svake srede tokom leta

30. 07. 2021. | Aktuelno, Vesti

Sreda, 4. avgust, 20 sati: U društvu sa dr Goranom Raičević

Gorana Raičević redovni je profesor na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde predaje Književnost srpske moderne i avangarde, kao i Poetike Miloša Crnjanskog i Ive Andrića. Od doktorata o esejistici Miloša Crnjanskog (Eseji Miloša Crnjanskog, 2005) posvećena je izučavanju ličnosti i dela velikog srpskog pisca. Ove godine u Izdanju Akademske knjige pojavila se studija Agon i melanholija: život i delo Miloša Crnjanskog. Pored toga što je autor brojnih tekstova i nekoliko knjiga posvećenih srpskoj književnosti (Laza Lazarević: junak naših dana, Krotitelji sudbine: o Crnjanskom i Andriću, Komentari „Dnevnika o Čarnojeviću“, Drugi svet: istorija, teorija, kritika) prevela je sa engleskog jezika dela Nortropa Fraja Anatomija kritike i Artura Lavdžoja Veliki lanac bića.

Muzej Vojvodine je pripremio za vas niz zanimljivih gostovanja koji će se, u formi pratećeg programa izložbe Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine, održavati od kraja juna do kraja avgusta meseca 2021. U pitanju su druženja sa umetnicima, naučnicima, novinarima i drugim bivšim đacima Karlovačke gimnazije, okupljenim oko zajedničke teme: školski dani u Sremskim Karlovcima.

Autorke izložbe mr Lidija Mustedanagić i Čarna Milinković će, kroz razgovore sa gostujućim ličnostima, predstaviti ono što, kroz personalizovane istorije, može produbiti saznajne horizonte školovanja u ovoj čuvenoj obrazovnoj ustanovi, i tako doprineti jednoj bogatijoj istoriji domaćeg obrazovanja, ali i kulture, umetnosti, nauke… Dragoceni gosti podeliće svoje dobro društvo sa vama, predstavljajući se na jedan poseban način.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja