Kad se setim Karlovačke... - Музеј Војводине

Kad se setim Karlovačke…

22.06.2021. | Vesti

Sa dobrim društvom, u Muzeju Vojvodine, svake srede tokom leta

Sreda, 30. jun, 20 sati: U društvu sa glumcem Goranom Šušljikom

Goran Šušljik (Subotica, 19. mart 1969) je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, reditelj i producent. Završio je Karlovačku gimnaziju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1995. godine. Igrao je i u Pozorištu „Boško Buha” Beograd čiji je član bio, a zapažene uloge je ostvario i u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Zvezdara teatru. Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje dodeljena mu je dva puta. Prvi put 1995. i drugi 2005. Nagradu „Car Konstantin“ je dobio za najbolju mušku ulogu u filmu Hadersfild 2007.

Muzej Vojvodine je pripremio za vas niz zanimljivih gostovanja koji će se, u formi pratećeg programa izložbe Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine, održavati od kraja juna do kraja avgusta meseca 2021. U pitanju su druženja sa umetnicima, naučnicima, novinarima i drugim bivšim đacima Karlovačke gimnazije, okupljenim oko zajedničke teme: školski dani u Sremskim Karlovcima.

Autorke izložbe mr Lidija Mustedanagić i Čarna Milinković će, kroz razgovore sa gostujućim ličnostima, predstaviti ono što, kroz personalizovane istorije, može produbiti saznajne horizonte školovanja u ovoj čuvenoj obrazovnoj ustanovi, i tako doprineti jednoj bogatijoj istoriji domaćeg obrazovanja, ali i kulture, umetnosti, nauke… Dragoceni gosti podeliće svoje dobro društvo sa vama, predstavljajući se na jedan poseban način.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar