Koncert Ljubomira Ljube Manasijevića „Oj, Kosovo, Kosovo“ - Музеј Војводине

Koncert Ljubomira Ljube Manasijevića „Oj, Kosovo, Kosovo“

29.08.2019. | Događaji

U četvrtak, 29. avgusta 2019. godine u 20 sati u Muzeju Vojvodine biće održan solistički koncert Ljubomira Ljube Manasijevića pod nazivom „Oj, Kosovo, Kosovo“.

Umetnika će pratiti orkestar SERBIJA, a specijalni gost će biti operska pevačica Zorica Belić.

Na koncertu će biti izvedene pesme i muzika vezane za Kosovo i Metohiju sa odabranim pesmama koje je Manasijević komponovao  proteklih decenija kao što su Vostani Serbije, Nebo je visoko Srbijo, Za Srbiju i slobodu…

Takođe jedan deo programa biće posvećen patriotskim pesmama koje se uvek rado slušaju i pevaju poput: Sedam sati udara, Hajduk Veljko i Tamo daleko, kao i odabranim pesmama iz Vojvodine.

Ove i sledeće godine Ljuba Manasijević, melod srpski, obeležava 30 godina rada na srpskoj muzici.

Orkestar SERBIJA sačinjavaju:

– Miroljub Todorović-Džimi istaknuti flautista za narodnu muziku, solista Narodnog orkestra RTS-a i veliki muzički i studijski posvećenik.
– Draško  Trifović,  izvanredan solista na harmonici jedan od najboljih iz škole za harmoniku Ljubiše Pavkovića, studijski i koncertni muzičar i dizajner zvuka.
– Aleksandar Saša Dotlić, profesor muzike, solista na lauti, tamburi, gitari i kontrabasu sa dugogodišnji iskustvom kao koncertni i studijski muzičar.
– Petar Janković, na udaraljkama, od saradnje sa etno ansamblima poput STUPOVA i SRPSKIH PRAVOSLAVNIH POJACA pa do mnogih aktuelnih renomiranih orkestara, gradio izvođačku karijeru svojim posebnim talentom i osećajem ritmike za Srpski i Balkanski melos.
– Zorica Belić, istaknuta operska umetnica iz Novog Sada sa uspešnom karijerom i posebnim talentom za izvođenje naše etno muzike, dobitnik mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar