Koncert „Nacije“ - putovanje kroz muziku ranog baroka - Музеј Војводине

Koncert „Nacije“ – putovanje kroz muziku ranog baroka

29.09.2019. | Događaji

U okviru festivala Dani barokne muzike u Novom Sadu koji organizuje Vojvođansko udruženje za ranu muziku, u Muzeju Vojvodine, u nedelju, 29. septembra, u 20 sati održava se koncert ansambla Beogradski Barok. Program koncerta pod nazivom „Nacije“  je putovanje kroz muziku ranog baroka.

Ulaznice po ceni od 500 dinara se mogu kupiti na prodajnim mestima GIGSTIX-a

Vojvođansko udruženje za ranu muziku je osnovano u oktobru 2011. godine sa ciljem promovisanja i širenja interesovanja za sve forme muzike nastale pre 20. veka kroz podsticaj izučavanja i izvođenja rane muzike na autentičnim instrumentima, vodeći se izvornim principima i interpretacijom.

U organizaciji Udruženja je do sada više puta organizovan festival „Dani barokne muzike u Novom Sadu, kao i veliki broj koncerata afirmisanih domaćih i stranih izvođača rane muzike. Ovim smo na značajan način doprineli internacionalizaciji i diversifikaciji kulturno-umetničke scene u Novom Sadu. Izvođenjem rane muzike na istorijskim instrumentima i na istorijski informisan način, doprinosimo i razvoju savremenih formi muzičkog stvaralaštva u našem gradu, a sve to organizovanjem programa na mestima koja će povećati lepotu muzike.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar