Koncert vokalnog sastava "Res miranda" - Музеј Војводине

Koncert vokalnog sastava “Res miranda”

22.06.2018. | Događaji

U petak, 22. juna 2018. godine u 20 časova (Dunavska 35) održaće se koncert vokalnog sastava “Res Miranda”.

Gosti koncerta su vokalni sastav “Mušket”.

Ulaz je slobodan!

Ženski vokalni sastav „Res miranda“ osnovan je 2014. godine, sa ciljem negovanja horske umetnosti i kamernog horskog zvuka na ovim prostorima. Sastav čini osam mladih članica, kako profesionalnih muzičara, tako i amatera sa višegodišnjim pevačkim iskustvom. Repertoar ansambla je raznolik – od umetničih kompozicija različitih epoha i stilova, do aranžmana moderne i popularne muzike.

Na svim međunarodnim takmičenjima na kojima se do sada predstavio, sastav „Res miranda“ bio je prepoznat kao visokokvalitetan, osvojivši zlatna odličja: u Ohridu 2016. (Prva nagrada i Specijalna nagrada za najbolji repertoar), na Međunarodnom horskom šampionatu u Tuzli 2017. (Nagrada za najbolje izvedeno duhovno delo i najprestižnija – nagrada Grand Prix), na 17. Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini 2018, (Prva nagrada i osvojen maksimalan broj bodova). „Res miranda“ aktivno nastupa u Novom Sadu i okolini, samostalno i kao gost na različitim događajima u organizaciji Akademije umetnosti, Univerziteta u Novom Sadu i drugih institucija i udruženja.

Od svog nastanka pa do 2017. sastav je sarađivao sa Vukom Milanovidem kao umetničkim rukovodiocem, nakon čega ovu ulogu preuzima Dunja Huzjan. Dunja Huzjan je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za Opštu muzičku pedagogiju. U oblasti horske muzike usavršavala se na brojnim seminarima i radionicama u inostranstvu (Holandija, Engleska, Francuska, Mađarska). Zaposlena je kao klavirski korepetitor u Baletskoj školi u Novom Sadu. Rukovodi vokalnim sastavom „Res miranda“, Mešovitim horom “Kredarica” iz Novog Sada, kao i Dečjim horom AKUDUNS “Sonja Marinkovid”.

Vokalni sastav „Res miranda“ čine: Tamara Dorotid, Milica Rančid, Dunja Palček, Jovana Miškovid, Isidora Šakota, Mina Mihailovid, Dunja Huzjan.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar