Konferencija evropskih rečnih muzeja - Музеј Војводине

Konferencija evropskih rečnih muzeja

25.09.2018. | Događaji

Muzej nauke i tehnike iz Beograda će od 25. do 28. septembra biti domaćin značajnog međunarodnog skupa muzejskih radnika. Reč je o 5. Konferenciji evropskih rečnih muzeja (ENoRM) na kojoj će učešće uzeti muzeji kako iz Srbije tako i iz Nemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

U pratećem programu konferencije biće postavljena izložba pod nazivom “Dunav u Srbiji: putovanje kroz tehničke muzeje”. Na njoj će se predstaviti i Muzej Vojvodine, odnosno Muzejski kompleks Kulpin, preko prikaza sledećih tema: Poljoprivreda – Veliki bački kanal i Kanal Dunav-Tisa-Dunav, Vinogradarstvo i vinarstvo – Vina fruškogorskog Srema i Poljoprivredna mašinogradnja. Kao ilustracija predstavljenih tema, iz zbirke će se izložiti jednobrazdni zaprežni vinogradarski plug “Proleter”, Leskovac – model “Dalmatinac”. Izložbu prati reprezentativni dvojezični katalog, na srpskom i engleskom jeziku.

Izložbu će na sam dan početka konferencije u 19 časova svečano otvoriti Danijela Vanušić, pomoćnik ministra kulture i informisanja Republike Srbije. Ona se može pogledati od 25. septembra do 12. novembra u izložbenom prostoru Muzeja nauke i tehnike, u ulici Skender-begova br.51.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar