Konferencija za štampu povodom najprestižnijih muzejskih nagrada - Muzej Vojvodine

Konferencija za štampu povodom najprestižnijih muzejskih nagrada

20. 05. 2019. | Vesti

U Muzeju Vojvodine 20. 05. 2019. održana je konferencija za novinare, koja je organizovana povodom dodele muzeoloških nagrada Nacionalnog komiteta ICOM-a i Muzejskog društva Srbije.

ICOM je sredinom maja ove godine doneo odluku da za izuzetan doprinos očuvanju i promociji kulturnog nasleđa Srbije i unapređenju međunarodne saradnje u 2018. godini nagradi autore Suzanu Milovanović i Aleksandra Petijevića za izložbu „Zaboravljeni čudotvorac – Kult Svetog Spiridona u srpskoj tradicijskoj kulturi“. Osim ove nagrade, Muzejsko društvo Srbije dodelilo je i nagradu „Mihailo Valtrović“ za 2018. godinu za projekat „Muzej prisajedinjenja 1918. – Od sna do jave“, autorskom timu dr Dragi Njegovanu, direktoru i muzejskom savetniku, Zoranu Veljanoviću, arhivskom savetniku i kustosu i Jeleni Dobrović, dizajneru.

Tim povodom,  pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, istakla je da nema većeg zadovoljstva i časti, kada naše ustanove čiji smo osnivači, zajedno sa stručnim licima dobiju ovako prestižne nagrade, koje su na ponos svima nama, kao i celoj Pokrajinskoj vladi.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar