Mali botaničari iz PU „Duga“ - Музеј Војводине

Mali botaničari iz PU „Duga“

31.08.2021. | Vesti

U jednoj od najlepših novosadskih ulica Lukijana Mušickog, u dvorištu kuće broj 8, nalazi se ušuškan i veoma prijatan prostor vrtića „Duga“.

U ovoj maloj ustanovi deca žive i rade u prijatnoj, gotovo kućnoj atmosferi, sa stručnim timom vaspitača, pedagoga, profesora jezika, likovne i muzičke umetnosti koji svakodnevno rastu i uživaju u igri sa decom, prate njihovo interesovanje i potrebe, pri čemu se neguje individualnost deteta i saradnja sa porodicom i društvenom zajednicom.

Podsticajno okruženje pruža svakom detetu mogućnost za učenje. Sve aktivnosti i sadržaji kojima se deca bave imaju za cilj da razvijaju njihovu kreativnost, samostalnost, samopoštovanje i razviju saradničke i drugarske odnose.

Deca iz ove predškolske ustanove su česti posetioci kulturnih događaja u gradu, muzeja, parkova, pijaca, kao i domaćini poznavaocima i ljudima angažovanim u raznim oblastima života, koji svojim kompetencijama pomažu da saznaju i otkrivaju.

Tokom projekta „Kako se pravi herbarijum“ veoma značajna saradnja ostvarena je sa Muzejem Vojvodine gde su deca, inspirisana izložbom „Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine“, imala priliku da uče iz istorijski važne zbirke, kao i da prikažu svoju koju su dugo i vredno prikupljali.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar