Maškarada 2015. - Музеј Војводине

Maškarada 2015.

20.02.2015. | Događaji, Predavanja

Maškarada je program Muzeja Vojvodine koji se organizuje proteklih 20 godina i njime se obeležava početak prolećnog ciklusa pokladnih običaja.

Maskirane obredne povorke deo su evropske, ali i svetske tradicije, a više su poznate pod nazivom karnevali. Prepoznavši značaj negovanja nematerijalne baštine Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

Ove godine povorka će se okupiti u petak, 20. februara 2015. godine u 12 časova, na platou ispred Muzeja Vojvodine, Dunavska 37, odakle će defilovati centralnim novosadskim ulicama – Dunavska, Zmaj Jovina, Kralja Aleksandra, ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina do saletle u Dunavskom parku gde će se nastaviti zabavni program i proglašenje najuspešnijih maski. U programu će nastupiti trupa Kreativni pogon.

Pozivamo Vas da prijavite svoje učešće(vrtići, škole, fakulteti, KUD-a, udruženja) na telefon pedagoške službe Muzeja Vojvodine 021 525 059. Na istom broju telefona možete dobiti i sve dodatne informacije vezane za Maškaradu.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja