Maškarada - maskirana povorka 2018. - Музеј Војводине

Maškarada – maskirana povorka 2018.

14.02.2018. | Događaji

Maškarada, tradicionalni program Muzeja Vojvodine kojim Muzej Vojvodine, u cilju negovanja nematerijalne kulturne baštine, obeležava početak prolećnog ciklusa pokladnih običaja.

Prepoznavši značaj Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

Ove godine povorka će se okupiti u sredu, 14. februara 2018. godine u 12 časova, na platou ispred Muzeja Vojvodine, Dunavska 37, odakle će defilovati centralnim novosadskim ulicama – Dunavska, Zmaj Jovina, Kralja Aleksandra, ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina do saletle u Dunavskom parku gde će se nastaviti zabavni program i proglašenje najuspešnijih maski.

Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže! Pozivamo i institucije – vrtiće, škole, fakultete….da prijave svoje grupne maske na telefon pedagoškog odeljenja Muzeja Vojvodine 021 525 059. Na istom broju telefona možete dobiti i sve dodatne informacije vezane za Maškaradu.

SPONZORI

                           

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar