Maškarada - maskirana povorka 2023. - Музеј Војводине

Maškarada – maskirana povorka 2023.

23.02.2023. | Događaji

Muzej Vojvodine svake godine organizuje Maškaradu u cilju negovanja pomalo zaboravljenih običaja vezanih za Belu nedelju – Pokladnih običaja.

Prepoznavši značaj Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

Ove godine povorka će se okupiti u petak, 24. februara 2023. godine u 12 časova, u parku Prisajedinjenja (između Dunavske 35 i 37), odakle će defilovati centralnim novosadskim ulicama – Dunavska i Zmaj Jovina, do Trga Slobode i nazad do saletle u Dunavskom parku gde će se nastaviti zabavni program i proglašenje najuspešnijih maski.

Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže! Pozivamo i institucije – vrtiće, škole, fakultete….da prijave svoje grupne maske na telefon pedagoškog odeljenja Muzeja Vojvodine 021 525 059 ili email pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Na istom broju telefona možete dobiti i sve dodatne informacije u vezi sa Maškaradom.

SPONZORI

                        

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar