Muzej Vojvodine na manifestaciji "Noć biologije" - Музеј Војводине

Muzej Vojvodine na manifestaciji “Noć biologije”

27.04.2017. | Vesti

21. aprila na Prirodno-matematičkom fakultetu, na Departmanu za biologiju i ekologiju, održana je manifestaciju “Noć biologije”. Ova manifestacija se organizuje od 2011. godine i sastoji se od niza interaktivnih radionica koje osmišljavaju i sprovode studenti uz nadzor profesora, asistenata i mlađih saradnika departmana.

Ove godine je bilo više od 60 radionica studenata biologije i učenika srednjih škola, a održana su i zanimljiva naučno-popularna predavanja. Posetioci su ovom prilikom imali mogućnost da učestvuju u raznim kreativnim eksperimentima, da kroz okular mikroskopa otkriju tajne mikrosveta, kao i da provere svoje znanje i nauče nešto novo iz biologije.

Kao i prethodnih godina, i Muzej Vojvodine je učestvovao na “Noći biologije” kao gost i prijatelj departmana i same manifestacije. Kroz mali izložbeni deo i prezentaciju, predstavljena je kratka istorija života uz obale velikih reka Save i Dunava. Prikazane su slike živog sveta i životnih staništa, iz bliže i dalje prošlosti, dobijene na drugačiji način – kroz sprovedena arheološka istraživanja. Putem izlaganja ostataka divljih i domaćih životinja, kao i alatki od kostiju i roga, ilustrovana je međusobna zavisnost čoveka i okoline koja ga okružuje. Posebna pažnja bila je posvećena arheološkom nasleđu koje se intenzivno istražuje u okolini Novog Sada.

Pored Muzeja Vojvodine, na manifestaciji su učestvovali i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački muzej u Beogradu, Zoovrt Palić, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kao i druga društva koja se bave proučavanjem i zaštitom živog sveta.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar