Muzej za decu - Музеј Војводине

Muzej za decu

09.05.2015. | Izložbe

Draga deco,

pozivamo vas da zajedno sa nama učestvujete u stvaranju Muzeja za decu.

Pažljivo odaberite jednu igračku koja je vama važna i donesite je u Muzej Vojvodine, a mi ćemo je predstaviti na Izložbi igračaka. Pružamo vam priliku da budete ne samo posetioci nego i naši saradnici u stvaranju izložbe. Na taj način će i druga deca moći da uživaju u igračkama koje ste vi odabrali. Po završetku izložbe, igračke će vam biti vraćene.

Igračke možete doneti svakog dana, osim ponedeljka, od 10 do 18 h u Pedagošku službu Muzeja Vojvodine, Dunavska 35. Molimo vas da igračke donesete najkasnije do 7. maja 2015. godine.

Sve informacije možete dobiti i na telefon 021/525-059.

Nakon toga, pozivamo Vas u subotu, 9. maja 2015, u 10 sati, na otvaranje “Muzeja za decu”.

Autorke izložbe su Slađane Velendečić, Tatjane Bugarski, Aleksandre  Stefanov i Lidije Balj.  Na otvaranju će govoriti dr Agneš Ozer direktorica Muzeja Vojvodine , izložbu će otvoriti Bane Rosić, kantautor, a u umetničkom delu programa nastupiće gradski hor ”Zvončići” pod dirigentskom palicom Olge Živković i Branka Ružićića

Nakon otvaranja, za svu prisutnu decu Pedagoška služba Muzeja Vojvodine, organizuje muzejsku igraonicu ”Igre i igračke nekad i sad” u okviru koje će deca praviti igračke od recikliranog materijala i igrati igre naših mama, tata, baka i deka. U toku radionice deci će biti predstavljene igračake od recikliranog materijala kao inspiracija da osmisle i naprave spopstvenu igračku a potom će upoznati tradicionalne dečje igre u Vojvodini i u atrijumu Muzeja igrati igara kojih smo se nekada davno igrali. Igraonice vode Vladimira Stanisavljević i Slađana Velendečić.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar