Muzejska kreativna radionica „Tajna slobode je hrabrost“ - Музеј Војводине

Muzejska kreativna radionica „Tajna slobode je hrabrost“

03.04.2019. | Radionice i igraonice

Povodom 100-godišnjice od završetka Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine, Muzej Vojvodine organizuje muzejsku kreativnu radionicu „Tajna slobode je hrabrost“ u okviru projekta „Velika narodna skupština u Novom Sadu 1918“. Treći sastanak će se održati u sredu, 3. aprila u 13 časova (Dunavska 35).

Ideja i krajnji cilj ovog projekta je da učesnike radionice pripremi za izvođenje predstave Velike narodne Skupštine u Novom Sadu, u Muzeju Vojvodine ove godine na dan održavanja Skupštine.

Učenici bi na interaktivan i zanimljiv način putem Power Point prezentacije, muzejskih eksponata i interaktivnih oblika i metoda rada upoznali značajne istorijske ličnosti, razvoj događaja od izbijanja Velikog rata, preko borbi za oslobođenje i ujedinjenje srpskog naroda do prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji i formiranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Sastavni deo radionica bila bi interaktivna predavanja, polemike i pripreme učenika dramskih sekcija koji bi na završnoj svečanosti igrali ključne aktere ovog događaja.

Cilj projekta: povezivanje Muzeja Vojvodine sa srednjim školama opšte obrazovnog tipa, dramskim i sekcijama mladih istoričara, razvijanja interesovanja za tematiku Velikog rata i prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji, razvijanje istorijskog mišljenja i patriotskih osećanja prema značajnim događajima nacionalne istorije, razvijanje sposobnosti umetničkog izražavanja.

Autor projekta: Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik, pedagog.

Realizatiri: Zoran Veljanović, arhivski savetnik, rukovodilac Muzeja prisajedinjenja 1918. i Dimitrije Mihajlović, kustos, istoričar.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar