Učionica u Muzeju Vojvodine - Музеј Војводине

Učionica u Muzeju Vojvodine

12.09.2013. | Edukativni programi

Muzejska učionica je projekat koji se realizuje kroz eksperimentalne nastavne časove u Muzeju Vojvodine, a odnosi se na realizaciju nastavnih jedinica i sadržaja nastavnog plana i programa osnovnih škola, srednjih škola i fakulteta koji koreliraju sa sadržajima stalne postavke Muzeja Vojvodine.

Sadržaji nastavnih predmeta: srpski jezik i književnost, poznavanje prirode i društva, istorije, geografije, likovne i muzičke kulture realizuju se kroz različite oblike teorijskog i praktičnog rada uz korišćenje najšire metodološke osnove. Projekat je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima. Realizatori programa zavisno od teme i cilja mogu biti profesori, nastavnici, kustosi specijalisti za pojedine teme i muzejski pedagozi.

Prijavljivanje za učešće u radionicama vrše nastavnici iz novosadskih osnovnih škola, srednjih škola i fakulteta.

Ovde možete pogledati i preuzeti Vodič kroz ugledne časove u Muzeju Vojvodine – ideje za učitelje.

Pedagoška služba Muzeja Vojvodine, u cilju uspešne realizacije nastavnih sadržaja nastavnog predmeta istorija organizuje muzejsku učionicu ”SVAKODNEVNI ŽIVOT RIMLjANA U ANTIČKOM RIMU”. Ovaj edukativni program je namenjen učenicima V razreda osnovne škole i u korelaciji je sa nastavnim sadržajima nastavnog predmeta istorija. Putem POWER POINT prezentacije, rzagledanja stalne postavke i uz razgovor sa učenicima će na zanimljiv način biti predstavljena ova tema koja prati život Rimljana: od rođenja, detinjstva, školovanja, mladićkog i devojačkog doba, do umetnosti, religije, zabave, zanatstva… Posebno će biti predsatvljena tema ”Rimska vojska ”…. Po povratku u školu deca mogu pisati literarne radove, izrađivati šlemove, štitove, toge, dramatizovati scene iz života Rimljana, igrati se igara dece antičkog Rima, pripremati jela po rimskim receptima i sl.

Organizovane grupne posete možete najaviti na broj (021) 525 -059 Pedagoška služba Muzeja Vojvodine ili lično 064 /178-999 -4 Vladimira Stanisavljević.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar