Muzejske radionice – decembar 2022. - Музеј Војводине

Muzejske radionice – decembar 2022.

10.12.2022. | Radionice i igraonice

4. decembar, 11 sati – Krsnu slavu slavim, ikonicu pravim!

U okviru radionice deca će se upoznati sa običajima obeležavanja krsne slave, načinom proslavljanja slave i svečanoj pripremi za praznik u čast svetitelja zaštitnika porodice. Inspirisani pričom, u kreativnom delu radionice, napravićemo ikonicu svetitelja.

Igraonicu vode Ivana Stepanov i Ljiljana Kostić, muzejski pedagozi. Prijave su obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Igraonice su namenjene deci uzrasta od 5 do 10 godina.

11. decembar, 11 sati – Vitlejemska bajka

Deca će pratiti  biblijsku priču o Hristovom rođenju, Vitlejemskoj pećini i zvezdi, o pastirima, i tri mudraca koja darovaše Isusa. U kreativnom delu pravićemo lampice ukrašene božićnim motivima. Potrebno je da deca ponesu jednu čistu staklenu teglu bez nalepnice.

Igraonicu vode Vladimira Stanisavljević i Tatjana Ljubojević, muzejski pedagozi. Prijave su obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Igraonice su namenjene deci uzrasta od 5 do 10 godina.

18. decembar, 11 sati – Novogodišnji teatrić

Najlepši način da dočekamo praznike je uz novogodišnje i božićne priče i bajke. Deca će uživati u jednoj od njih uz izražajno čitanje muzejskog pedagoga, a zatim ćemo uz pomoć lutkica od papira zajedno da odglumimo novogodišnju priču na sceni Teatrića Muzeja Vojvodine.

Igraonicu vode Tatjana Ljubojević i Ivana Stepanov, muzejski pedagozi. Prijave su obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Igraonice su namenjene deci uzrasta od 5 do 10 godina.

25. decembar, 11 sati – Lampioni, baloni i šareni bomboni

Božić i Nova godina su pred vratima. Nadamo se da se radujete predstojećim praznicima. Dođite da čujete kako deca širom sveta slave  Božić i Novu godinu i da napravimo još po neki ukras.

Igraonicu vode Vladimira Stanisavljević i Ljiljana Kostić, muzejski pedagozi. Prijave su obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Igraonice su namenjene deci uzrasta od 5 do 10 godina.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar