Nagrada ICOM-a autorima izložbe „Sv. Spiridon - zaboravljeni čudotvorac“ - Музеј Војводине

Nagrada ICOM-a autorima izložbe „Sv. Spiridon – zaboravljeni čudotvorac“

16.05.2019. | Vesti

Na Svečanoj skupštini Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, koja se održala 16. maja 2019, sa početkom u 12 časova, u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu dodeljene su godišnje nagrade ovog udruženja.

Da podsetimo da NK ICOM Srbije dodeljuje nagrade muzejima, ustanovama koje imaju neke ili sve karakteristike muzeja i muzejskim stručnjacima kao profesionalno priznanje za izuzetne rezultate u razvoju kulture Srbije u sledećim kategorijama: Institucija godine, Muzejski stručnjak godine, Projekat godine i Publikacija godine, sa naročitim osvrtom na međunarodnu saradnju.

Takođe dodeljuje i zahvalnice pojedincima, ustanovama i organizacijama koje su radile na afirmisanju muzejske delatnosti i doprineli radu ICOM-a Srbije, kao i priznanje „Muzej za 10“ za posebno zalaganje tokom istoimene manifestacije.

Svečanosti je prisustvovala Suaj Aksoj (Suay Aksoy), predsednica ICOM-a, koja je održala pozdravni govor i zajedno sa predsednikom NK ICOM Srbija Slavkom Spasićem podelila priznanja.

Muzejski savetnici Muzeja Vojvodine Suzana Milovanović i Aleksandar Petijević dobili su nagradu za projekat „Zaboravljeni čudotvorac – Kult Svetog Spiridona u srpskoj tradicijskoj kulturi“, za izuzetan doprinos očuvanju i promociji kulturnog nasleđa Srbije i unapređenje međunarodne saradnje u 2018. godini. Obrazloženja je pročitala članica Komisije za dodelu nagrada Julka Kuzmanović Cvetković, a u ime članica Veselinke Kastratović i Dragane Eremić.

Muzej Vojvodine je ponovo instistucionalni član ICOM-a od ove godine.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar