Nagrada Mihajlo Valtrović za izložbu „San neolitske noći“ - Музеј Војводине

Nagrada Mihajlo Valtrović za izložbu „San neolitske noći“

26.05.2023. | Aktuelno, Vesti

 

Muzej Vojvodine sa ponosom objavljuje da je Muzejsko društvo Srbije dodelilo prestižnu nagradu Mihailo Valtrović autorima izložbe San neolitske noći Lidiji Balj iz Muzeja Vojvodine i Andreju Staroviću iz Narodnog muzeja Srbije. Prema propozicijama konkursa, nagrada se dodeljuje za izuzetne rezultate koji po stučnom i naučnom značaju predstavljaju istaknuti doprinos razvoju kulture Srbije.

Da se podsetimo, izložba San neolitske noći je otvorena 15. jula i trajala je do 16. oktobra 2022. godine. Za svega tri meseca imala je oko 16.000 posetilaca, održano je 20 stručnih vođenja i 5 predavanja, a organizovane su i radionice za najmlađe posetioce.

Najveća želja autora bila je da u toku 2022. godine, kada je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture, domaćim i stranim posetiocima predstave  kulturno bogatstvo neolitskog perioda. Putem najznačajnijih eksponata, prikupljenih za ovu priliku iz cele zemlje, ali i predstavljanjem rezultata novijih naučnih istraživanja, uz izuzetno atraktivan digitalni prikaz praistorijskog stanovnika Lepenskog Vira – posetiocima su predstavljena naša saznanja o životu ljudi u neolitskom periodu.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar