Nova predstava Teatrića Muzeja Vojvodine „Au, što je lepa mlada!“

06.05.2022. | Teatrić Muzeja Vojvodine

U utorak 17. maja u 18 sati, u Dunavskoj 35 biće održana premijera nove predstave Teatrića Muzeja Vojvodine Au, što je lepa mlada!

Teatrić Muzeja Vojvodine predstavlja iskorak u interpretaciji muzejskog nasleđa. Osnovna ideja je da se pojedine muzejske priče sa stalne postavke Muzeja Vojvodine predstave kroz kratke lutkarske scene, koje za cilj imaju dodatno motivisanje dece da posete izložbu.

Druga, na ovaj način, ispričana priča, bavi se svadbenim običajima i eksponatima sa etnološkog dela stalne postavke Muzeja Vojvodine. Šta se desilo kada su se Juca i Vasa zaljubili na prvi pogled na vašaru, da li su roditelji odobrili tu ljubav, i koja je uloga u svemu provodadžije Stanoja?

Predstava Au, što je lepa mlada! se izvodi po scenariju kustosa pedagoga Odeljenja za odnose s javnošću i pedagoški rad Muzeja Vojvodine, uz podršku volontera Novosadskog volonterskog servisa, dok je lutke za predstavu izradila Monika Jovanov.

Program je namenjen deci uzrasta od 5 do 10 godina, kao i za roditelje, bake i deke…

Broj gledalaca je ograničen na 20, tako da su prijave obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar