Novosadske dečje zimzarije - Музеј Војводине

Novosadske dečje zimzarije

03.01.2018. | Događaji

Sedme po redu Novosadske dečije Zimzarije, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra „Deci na dar“, svečano će biti otvorene u petak 22. decembra, u Pozorištu mladih (Ignjata Pavlasa 4) u 11 časova i trajaće sve do 5. januara 2017. godine na preko 20 lokacija u Novom Sadu.

Ovogodišnja manifestacija organizuje se pod sloganom ,,Moja mala otključana planeta” i obeležiće je preko 100 besplatnih programa za decu.

U organizaciji Muzeja Vojvodine deca će imati priliku da od 3. do 5. januara 2018. godine učestvuju u sledećim radionicama:

3. januar, 10-12 sati
LETO – SVE PUPI, SVE DIŠE, NA LETO MIRIŠE
Šta se dešava u prirodi tokom leta? Zašto Sunce sija jako? Kuda teče reka? Zašto voće zri?  Otkrićete u Muzeju Vojvodine i ukrašavati drvo cvećem, lišćem, plodovima, pticama, bubamarama, leptirima, pčelicama… Pravićemo pojilice za ptice. Potrebno je poneti jedan tetrapak od mleka.

4. januar, 10-12 sati
JESEN-  JEDVA ČEKA JESEN STARA,  PRIRODU DA IŠARA
Šta se dešava u prirodi u jesen?  Zašto lišće pada, a ptice odlete? Zašto voće u tegle se seli? Sve to, i mnogo toga još otkrićete u Muzeju Vojvodine i ukrašavat i drvo jesenjim bojama,  plodovima … ponekom ptičicom . Potrebno je da ponesete jednu teglu.

5. januar, 10-12 sati
ZIMA -SVE SE CAKLI, SVE  SE BELI, BELA VILA SE VESELI
Šta se dešava u prirodi zimi.? Zašto posle jeseni uvek dodje zima.? Zašto su dani kratki a noći duge? Kako nastaje sneg? Gde su se sakrile životinje? Ukrašavaćemo zimsko drvo pahuljama, ledenicama, šišarkama . Promrzlim pticama napravićemo kućice  a nama snežnu kuglu . Potrebno je da ponesete srednje veličine teglicu sa poklopcem  i  jedan tetrapak od mleka.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar