Obeležavanje međunarodnog Dana muzeja u Muzeju Vojvodine - Музеј Војводине

Obeležavanje međunarodnog Dana muzeja u Muzeju Vojvodine

19.05.2017. | Vesti

Tokom međunarodnog Dana muzeja, 18. maja, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) upriličena je svečanost povodom dodeljivanja nagrada dva nacionalna muzejska udruženja i jedne nacionalne manifestacije. Muzejsko društvo Srbije, NK IKOM i Organizacioni odbor manifestacije Muzeji u Srbiji 10 dana od 10 do 10 dodelio je svoje nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama za 2016. godinu.

Muzeju Vojvodine je ovom prilikom doeljena nagrada Muzeji za 10 od strane Organizacionog odbor manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10, a ovu nagradu su takođe dobili i: Galerija savremene likovne umetnosti Niš, Gradski muzej Sombor, Zavičajni muzej Jagodina, Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi, Muzej Jugoslavije, Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“, Muzej Ponišavlja, Narodni muzej Leskovac i Narodni muzej Šabac.

Obrazloženje za nagradu je sažeto u sledećem: „Zbog ukupnog zalaganja u 2015. i 2016. godini Muzej Vojvodine zaslužio je da ponese ovo priznanje. Jedinstven projekat, osmišljen za manifestaciju 2015, Muzej za decu, kojim je najmlađim posetiocima kroz igru i igračke objašnjeno funkcionisanje muzeja, izuzetan je primer uspešnog programa koji je nastavio da živi i nakon manifestacije s velikim izgledima da preraste u deo stalnog programa za decu, kome se u Muzeju Vojvodine poklanja izuzetna pažnja. O tome svedoči devet tematski različitih radionica za decu koje su pratile ovu i ostale izložbe i stalnu postavku 2015. godine. I tokom manifestacije 2016. programi za decu su pratili sve realizovane izložbe, a jedan dan je bio posvećen iskoraku muzeja u grad, pa su se radionice, predavanja i koncert održali u Dunavskom parku.“

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar