Od čigrice do video igrice - Музеј Војводине

Od čigrice do video igrice

18.10.2022. | Radionice i igraonice

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću  Muzeja Vojvodine realizuje  interaktivni edukativni  projekat  Od čigrice do video igrice u saradnji sa  PU. Radosno detinjstvo  i Novosadskim dečjim kulturnim centrom.

Projekat je osmišljen  po meri dece starijeg predškolskog uzrasta, sa ciljm da ih animira  za usvajanje elementarnih saznanja o kulturnoj baštini predstavljenoj na stalnoj postavci Muzeja, koja prati   dečje igračke i igre kroz različite vremenske periode.

Deca će primereno svom uzrastu, upoznati muzejsku delatnost i razgledti  eksponate   arheološke zbirke praistorijskih igračaka, kao  i igračke davno minulih vremena 19. i 20. veka kojima su se igrala deca gradskih i seoskih sredina. Potom   će se igrati tradicionalnih dečjih društvenih igara:slagalica, memorije,  klikera, lastiša kao i sa replikama igračka iz zbirki Muzeja.

Po završenoj poseti deca će po instrukcijama likovnih pedagoga,  vaspitača i kolega iz  Novosadskog dečjeg kulturnog centra kreirati i  modelovati   igračke od gline,  po uzoru na muzejske.

Autori i realizatori projekta su: Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik-pedagog i Jelena Tišma i Viktorija Vučić,liikovni pedagozi.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar