Održana promocija knjige "Misija: Muzej" - Музеј Војводине

Održana promocija knjige “Misija: Muzej”

24.05.2018. | Vesti

U petak, 18. maja, u ambijentu Muzeja Vojvodine u Novom Sadu u okviru manifestacije „Muzeji za 10“ održana je promocija knjige „Misija: Muzej“. Autorka knjige Ivana Nešić i urednica Anđelka Ružić predstavile su učenicima OŠ „Jovan Dučić“ iz Petrovaradina ovu knjigu i razgovarale s njima o umetnosti, muzejima, slikarima, kao i o knjigama, pisanju i piscima. U radioničarskom delu, uz pomoć autorke Ivane Nešić i kustosa-pedagoga Slađana Velendečić, učenici su među eksponatima Muzeja birali junake za svoje literarne i likovne radove.

„Kreativni centar“ će u saradnji s muzejima realizovati promociju knjige „Misija: Muzej“ u nekoliko gradova Srbije. Ove promocije zamišljene su kao spoj književnosti i umetnosti sa ciljem afirmacije kulturnog nasleđa i rada muzejskih pedagoga na njegovom očuvanju. S tom idejom smišljene su i radionice u kojima će učenici prema sadržaju muzejske postavke dobijati različite zadatke i realizovati ih sa svojim učiteljima i nastavnicima. Literarni i likovni radovi nastali na ovim radionicama učestvovaće na konkursu „Misija: Muzej“, a oni najbolji biće nagrađeni.

Zahvaljujemo profesorici Aleksandri Milaković Drobac i učenicima OŠ „Ivan Gundulić“ koji su nam pokazali kako se na pravi način neguje muzejska kultura.

{gallery}fotogalerija/promocija_misija_muzej{/gallery}

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar