Otvaranje izložbe Heroji nekad i sad - Музеј Војводине

Otvaranje izložbe Heroji nekad i sad

21.01.2022. | Izložbe

U petak, 28. januara 2022. godine, u 19 sati, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 37) biće otvorena izložba Heroji nekad i sad, autorke Dragane Garić Jovičić, kustoskinje istoričarke umetnosti.

Izložba Heroji nekad i sad predstavlja produkciju radova devetoro umetnika koji su inspiraciju poneli sa Andrevlja na Fruškoj Gori gde je letos održana kolonija Muzeja Vojvodine.

Na temu heroja, kako nekad, tako i danas, stvarali su: Sonja Bajić, Larisa Ackov, Sonja Jo, Ivana Mitrović Ica, Gordana Basta, Saša Rakezić alijas Aleksandar Zograf, Filip Markovinović, Vojin Ivkov i Gojko Dutina.

Ovih devetoro kreativaca stvaraju u različitim medijima – od stripa, preko ilustracije, fotografije, crteža, unikatnog veza, grafike do instalacije i videa, no ono što im je zajedničko je svest da umetnici ne žive u bezvazdušnom prostoru i da u interakciji imaju više ideja. Njihovi radovi često predstavljaju reakciju na svet oko nas i nepravde sa kojima se susrećemo i na taj način njihova umetnost može da se smatra i društveno angažovanom.

Prisutnim gostima, ovom prilikom, će se obratiti: mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja i autorka Dragana Garić Jovičić, a izložbu će otvoriti Saša Rakezić alijas Aleksandar Zograf.

Otvaranje će biti organizovano uz poštovanje važećih epidemioloških mera.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar