Otvaranje izložbe slika Uglješe Colića - Muzej Vojvodine

Otvaranje izložbe slika Uglješe Colića

15. 06. 2021. | Izložbe

U okviru izložbe Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine biće postavljena izložba slika Uglješe Colića pod nazivom Nebo nad Sremskim Karlovcima. Motivi starog jezgra Sremskih Karlovaca, prepoznatljiva česma Četiri lava, kupola i zgrada Karlovačke gimnazije, crkveni tornjevi i drugi motivi, izvedeni u ulju na platnu, od ekspresionističkih i impresionističkih vizura do apstraktnog poimanja poznatog plenera, na formatima koji se kreću od velikih slika do minijatura, udahnuće još jedan doživljaj ove male barokne varošice, prepune istorijskih reminiscencija i prirodnih lepota.

Muzej Vojvodine će tako biti u prilici da široj javnosti predstavi opus likovnih ostvarenja doktora umetnosti Uglješe Colića (1989), u okviru njegove 50. samostalne izložbe. Umetnik je do sada učestvovao i na preko 60 grupnih izložbi, te 40 kolonija u zemlji i inostranstvu. Izlagao je u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Italiji, Portugalu, Turskoj, Mađarskoj, Portoriku, Grčkoj, BIH i širom Srbije.

Uglješa Colić je jedan je od osnivača i član Udruženja nezavisnih umetnika Novog Sada, od 2013. godine, a od 2018. je član Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Zaposlen je kao profesor na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu. Pokretač je i glavni urednik časopisa UPS – Umetnost pre svega od 2020. godine.

Izložba će biti otvorena do 1. jula.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar