Otvorena izložba slika rumunskog umetnika Dorina Koltofeanua - Музеј Војводине

Otvorena izložba slika rumunskog umetnika Dorina Koltofeanua

30.08.2019. | Vesti

U četvrtak, 29. avgusta, u Muzeju Vojvodine otvorena je izložba slika Dorina Koltofeanua, savremenog rumunskog umetnika. Gostovanje ove izložbe realizovano je u saradnji sa Muzejom umetnosti iz Temišvara i predstavlja prvi korak budućih zajedničkih aktivnosti ova dva muzeja.

Imajući u vidu da će Novi Sad i Temišvar biti evropske prestonice kulture 2021. godine,  Muzej Vojvodine i Muzej umetnosti u Temišvaru potpisili su Ugovor o saradnji  kojim su najavljeni različiti oblici kulturne razmene ova dva muzeja kao i buduća saradnja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa.

Otvaranje izložbe bilo je na srpskom i rumunskom jeziku i proteklo je u svečanoj atmosferi uz prisutvo velikog broja medija koji su ispratili ovaj događaj. Prisutnima su se obratili: dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, prof. dr Viktor Nojman, direktor Muzeja umetnosti u Temišvaru, Damian Florea, poslanik i potpredsednik Odbora za kulturu u Parlamentu Rumunije, kao i kolekcionar, zatim prof. dr Miodrag Milin i Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama koja je zvanično i otvorila izložbu.

Za sve zainteresovane izložba Dorin Koltofeanu – Muzej Vojvodine 2019 / Dorin Coltofeanu – Muzeul de Voivodinei 2019  će biti otvorena do 16. septembra.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar