Otvorena je izložba "Kupinik - poslednja prestonica srpskih despota" - Muzej Vojvodine

Otvorena je izložba “Kupinik – poslednja prestonica srpskih despota”

12. 05. 2017. | Vesti

U Muzeju Vojvodine u petak, 12. maja, u 12 sati, Dunavska 37 otvorena je izložba “Kupinik – poslednja prestonica srpskih despota”.

Autor izložbe Zavičajnog muzeja u Rumi je Đorđe Bošković, istoričar, a komesar izložbe u ime Muzeja Vojvodine istoričarka Čarna Milinković.

Izložba je otvorena u sklopu manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10 kao odgovor na temu manifestacije Muzej u gostima.

Prisutnim gostima na otvaranju su se obratili v.d. direktor Muzeja Vojvodine dr Drago Njegovan, direktorica Zavičajnog muzeja iz Rume Snežana Janković i autor izložbe Đorđe Bošković.

Partneri na ovom projektu Zavičajnog muzeja Ruma bili su i Agencija za razvoj opštine Pećinci i Vojni muzej u Beogradu u čije ime su se prisutnima obratili gospodin Perica Odobašić i dr Mirko Peković koji je ujedno i recenzent izložbe.

Izložbu je otvorio gospodin Zoran Lazin podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. zatim i partneri na projektu.

U umetničkom delu programa nastupila je Jefimija sa izvođenjem pesama: Angelina sveta mati krušedolska, Rasti rasti moj zeleni bore i Ise peristeri.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar