Otvorena memorijalna izložba “Colours on the road“ posvećena Aleksandru Boškoviću - Музеј Војводине

Otvorena memorijalna izložba “Colours on the road“ posvećena Aleksandru Boškoviću

06.07.2021. | Vesti

Sinoć je u Muzeju Vojvodine uz prisustvo mnogobrojne publike otvorena memorijalna izložba “Colours on the road“posvećena Aleksandru Boškoviću, akademskom slikaru i dugogodišnjem dizajneru i likovnom saradniku – kustosu Muzeja Vojvodine.
Na otvaranju su govorili: mr Tijana Stanković Pešterac, direktorica Muzeja Vojvodine, rukovodilac odeljenja novije istorije Predrag Bajić, viši kustos istoričar koji je tom prilikom pročitao tekst iz pera kolege Vojislava Martinova kustosa istoričara, Aleksandrov otac Božidar Bošković slikar, a Mile Ignjatović, istoričar umetnosti je otvorio izložbu.

Na izložbi je prikazan njegov slikarski rad, ali i dizajnerski i grafičko-likovni radovi nastali tokom njegovog višedecenijskog rada u Muzeju Vojvodine.
Aleksandar Bošković je diplomirao na novosadskoj Akademiji umetnosti u klasi profesora Dušana Todorovića 1996. godine. Bio je član Udruženja likovnih umetnika Vojvodine (ULUV) i Likovnog kruga Petrovaradinske tvrđave. Učestvovao je u radu više likovnih kolonija (Bečići, Zlatibor, Kopaonik, Doroslovo). Autorske i kolektivne izložbe njegovih slika su priređivane u Galeriji Time u Beču, Kulturnom centru Novog Sada, Galeriji Fili u Beogradu, Likovnom krugu u Novom Sadu i u Udruženju likovnih umetnika Vojvodine.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju tokom jula meseca 2021. godine u Muzeju Vojvodine (Dunavska 37).

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar