Paviljon 1 - Музеј Војводине

Paviljon 1

12.09.2013. | Depandansi

U zgradi nekadašnjeg žitnog magacina realizovane su prve izložbe iz istorije poljoprivrede. Radovi na adaptaciji ovog prostora za potrebe stalne postavke započeti su neposredno nakon osnivanja Muzeja. Tokom devedesetih godina 20. veka je, na tri nivoa, postavljeno nekoliko tematskih izložbi, koje sadržajno, koncepcijski i muzeološki čine jedinstvenu celinu i govore o razvoju dominantnih grana poljoprivrede u ovim krajevima.

Izložbe su postavljene uz pomoć stručnjaka Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Muzeja Vojvodine.

Podrumske prostorije paviljona su, takođe, adaptirane za buduću mini-pivnicu. U saradnji sa Institutom za hmeljarstvo planirana je instalacija jednog malog, tradicionalnog postrojenja za proizvodnju piva, koji bi istovremeno predstavljao muzejski eksponat i proizvodni pogon. U ovim prostorijama bi se pivo i proizvodilo i degustiralo. Pivnica bi radila na komercijalnoj osnovi, ali bi, u suštini, bila dopuna izložbe o hmeljarstvu i počecima proizvodnje piva na ovim prostorima.

> Izložba o razvoju dominantnih grana poljoprivrede u Vojvodini

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar