Predavanje "Život i rad osnivača našeg novinarstva Dimitrija Davidovića" - Музеј Војводине

Predavanje “Život i rad osnivača našeg novinarstva Dimitrija Davidovića”

31.01.2018. | Predavanja

U sredu, 31. januara 2018. godine u 19 sati, u kino sali (Dunavska 37) održaće se prvo predavanje u okviru ciklusa “Bardovi srpskog novinarstva” pod nazivom “Život i rad osnivača našeg novinarstva Dimitrija Davidovića”. Predavač je dr Vladimir Barović.

Dr Vladimir Barović profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu će tokom 2018. godine u Muzeju Vojvodine održati ciklus predavanja pod nazivom Bardovi srpskog novinarstva.

Na predavanjima će biti iznete zanimljive biografije i manje poznati podaci o velikim istorijskim ličnostima koje su bile poznate kao urednici i novinari, a istovremeno su veoma značajne za šire kulturne, političke, umetničke i civilizacijske tokove na području Republike Srbije i AP Vojvodine u prošlosti.

Nadamo se da će predavanja biti interaktivna i da će doprineti strukturalnom sagledavanju prošlosti naše žurnalistike, jer svaka od markantnih ličnosti koje će biti obrađene imaju veliki značaj u istoriji ovih prostora.

Davidović je bio naš prvi novinar u savremenom značenju te reči i čovek koji je značajan kao ustavopisac, diplomata, državnik i prosvetitelj. Na predavanju će biti izneti podaci i činjenice o Davidovićevoj biografiji, sa akcentom na novinarski i urednički rad.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar