Premijera dokumentarnog filma "Borđoš, 7.000 godina pre" - Музеј Војводине

Premijera dokumentarnog filma “Borđoš, 7.000 godina pre”

15.05.2018. | Vesti

Sinoć je u prepunoj kino sali Muzeja Vojvodine u Dunavskoj 37 održana premijera dokumentarnog filma “Borđoš, 7.000 godina pre”.

Ovaj film pratio je arheološke radove na lokalitetu Borđoš kod Novog Bečeja počev od leta 2016. godine kada je na inicijativu reditelja Rastislava Durmana iz medijske kuće Mediaart Kontent započeto njegovo snimanje. Istraživanja lokaliteta Borđoš kod Novog Bečeja do sada su dala neverovatne rezultate na osnovu kojih je međunarodni arheološki tim napravio veliki korak u razumevanju života stanovnika Borđoša pre 7.000 godina, što opisuje i film na kreativan i živopisan način. U njegovoj realizaciji učestvovali su stručnjaci Muzeja Vojvodine – arheobotaničar Aleksandar Medović, arheolog mr Tijana Stanković Pešterac, arheozoolog Darko Radmanović, spoljni saradnik Muzeja arheolog Ildiko Medović i dr Robert Hofman sa Instituta za praistoriju i ranu istoriju Kristijan Albrehts univerziteta iz Kila.

Neverovatan odziv i dobre reakcije publike pokazali su da još uvek postoji veliko interesovanje za bogato arheološko nasleđe naše zemlje.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar