Pres konferencija Bekstvo iz muzeja: Mitološka avantura - Музеј Војводине

Pres konferencija Bekstvo iz muzeja: Mitološka avantura

04.04.2022. | Vesti

Danas je u Muzeju Vojvodine održana pres konferencija povodom implementacije novog edukativnog programa za decu i mlade Begstvo iz muzeja: Mitološka avantura. Na konferenciji su govorili: mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja Vojvodine, msc Staša Arsenović Koprivica, autorka projekta i Gala Gajin Milutinović, PR Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Reč je o inovativnom edukativnom projektu gde učesnici, uz avanturističku, otkrivačku igru, pokušavaju da se izbave iz začaranog sveta uz pomoć Vile, Bogiše, Biserka, Brke i drugih mitoloških junaka.

Želeći da se prilagodi potrebama savremene publike, nudeći zanimljivo i nesvakidašnje iskustvo, Mitološka avantura je nastala sa idejom da Muzej postane mesto za igru, kroz koju će se ostvariti jedna od njegovih glavnih funkcija – edukacija. U igri se koriste različiti rekviziti, nenametljivo uklopljeni u muzejsku postavku, koji su neophodni za rešavanje zadataka, a koji Vas vode od jedne do druge stanice sve do kraja igre.

Cilj igre je da podstakne i neguje vrednosti zajedništva, porodice i prijateljstva, zatim da istakne važnost očuvanja materijalne i nematerijalne kulture svih naroda koji su ostavili trag na teritoriji današnje Vojvodine i skrene pažnju na mit kao univerzalni simbol iz kojeg su se razvile najlešpe bajke sveta.

Važno je da znate o igri Bekstvo iz muzeja: Mitološka avantura:

  • Namenjena je deci uzrasta od devet do petnaest godina
  • Održava se svakog ponedeljka u aprilu i maju, u četiri termina – 16.00, 17.00, 18.00 i 19.00 časova
  • Traje 45 minuta
  • Ulaznice su, u promotivnom periodu (april-maj), besplatne
  • Igra je namenjena timovima do 10 igrača
  • Ulaznicu je potrebno rezervisati putem Fejsbuk stranice i Instagram profila Muzeja Vojvodine

Autor projekta je Staša Arsenović Koprivica, kustos-etnolog, dok dizajn materijala za igru potpisuje Valentina Talijan.

Projekat je realizovan u okviru programskog luka Budućnost Evrope Evropske prestonice kulture, a njenu realizaciju omogućila je Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Prijatelji igre su: PLANTART CREATIVE SOLUTIONS Smederevska Palanka, GN line d. o. o. Novi Sad, Leste Beograd, Play media Novi Sad, SOHO Advertising d. o. o. Novi Sad

Očekujemo Vas u još jednoj muzejskoj avanturi.

V

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja