Promocija knjige "Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918. godine" u Banja Luci - Музеј Војводине

Promocija knjige “Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918. godine” u Banja Luci

27.02.2019. | Vesti

Promocija knjige dr Drage Njegovana, pod nazivom “Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918. godine”, održana je u srijedu, 27. februara u Muzeju Republike Srpske. Riječ je o kapitalnom djelu srpske istoriografije koje osvjetljava period prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918. godine. Goste je pozdravio direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić, a o knjizi je govorio Ilija Komnenović, rukovodilac matične službe Muzeja Vojvodine.

Autor knjige dr Drago Njegovan, istakao je istorijske procese koji su prethodili velikom događaju Prisajedinjenja, potkrijepio ih nizom činjeica do kojih je došao tokom 25-ogodišnjeg rada i objasnio reflekse tog događaja na današnje političke prilike. Inače, autor je direktor Muzeja Vojvodine u Novom Sadu i ugledni pisac desetina izdanja i više od 500 stručnih izdanja iz oblasti istorije, kulture, etnologije…

Promociji su prisustvovali dr Dejan Masliković, pomoćnik ministra za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti Republike Srbije i Načelnik Odjeljenja za zaštitu kulturnog nasljeđa mr Milica Kotur.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar