Promocija knjige "Srpska državotvorna misao" - Музеј Војводине

Promocija knjige “Srpska državotvorna misao”

01.12.2017. | Događaji

U petak, 1. decembra 2017. godine, u 18 časova, u (Muzeju Vojvodine) održaće se promocija knjige “Srpska državotvorna misao” autora prof. dr Dragana Simeunovića.

Pozdravnu reč govoriće Zoran Veljanović, zamenik direktora Muzeja Vojvodine. O knjizi će govoriti: prof. dr Dejan Mikavica, Filozofski fakultet Novi Sad i prof. dr Ljubiša Despotović, Fakultet za evropske pravno-političke studije Novi Sad.

Reč je o naučnoj, politikološkoj i istoriografakoj analizi razvoja srpske državne ideje, u vremenu kada Srbi nemaju državu i kada, od 17 veka, pokušavaju da osmisle i ostvare državotvornu doktrinu preko svojih  najistaknutijih predstavnika, od grofa Đorđa Brankovića, preko Njegoša, Miloša Obrenovića, sve do onog dela tragične srpske istorije koju personifikuje jugoslovenska ideja i 27 mart 1941.

Ova knjiga je u svakom poglavlju i svakoj interpretaciji poučna, provokativna i inspirativna i stoga zaslužuje posebnu pažnju naučne i akademske javnosti, kao i svih drugih čitalaca kojima je do sada ova problematika bila nedovoljno poznata.

{gallery}fotogalerija/promocija_knjige_srpska_drzavotvorna_misao{/gallery}

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar