Promocija knjige "Turistički vešeraj" - Музеј Војводине

Promocija knjige “Turistički vešeraj”

05.07.2017. | Događaji

U sredu, 5. jula 2017. godine u 20 sati (Dunavska 35), održaće se promocija knjige “Turistički vešeraj” autorke Maje Rogan.

Knjiga “Turistički vešeraj” je prvenac turističkog vodiča Maje Rogan i sastoji se od 80 kratkih priča iz turističke prakse.

Autorka je prikupila svoja lična iskustva tokom rada sa mnogobrojnim stranim turistima koji posećuju Srbiju. Birala je nazanimljivije, ali i najdirljivije anegdote koje je imala sa turistima, a zatim ih pretočila u duhovito i uzbudljivo štivo.

„Maja Rogan nam istovremeno otkriva slatke i gorke tajne svog posla, sa jedne strane, a sa druge živim bojama slika nam strance, tako da čak i neki potvrđeni stereotipi o njima u ovoj knjizi zvuče sveže i novo“, navodi se u recenziji koju je potpisao prof. Oliver Tomić. On navodi kako su autorkini redovi prožeti su simpatijom prema turistima svih nacija koji su joj bili povereni i ukazuje da njen vrcavi humor nikada ne zapada u jalovi i jetki sarkazam.

U sredu, 5. jula u atrijumu Muzeja Vojvodine, Dunavska 35 o knjizi će govoriti Srđan Ristić, direktor i osnivač platforme Explore Belgrade, turistički vodič i putnik, zatim Jelena Petrović, istoričarka umetnosti i turistički vodič, a na kraju će i sama autorka govoriti o svom radu i otkriti, bez puno dileme, šta je to što u našoj zemlji na strance ostavlja najjači utisak.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar