Promocija monografije Boška Ševe - Музеј Војводине

Promocija monografije Boška Ševe

09.11.2022. | Događaji

Muzej Vojvodine i Akademija umetnosti u Novom Sadu Vas pozivaju na promociju monografije o životu i delu poznatog vojvođanskog grafičkog dizajnera Boška Ševe.

Promocija će se održati u utorak, 22. novembra, u 12 sati, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35).

Tekst monografije potpisuju istoričari umetnosti Vladimir Mitrović i Dragana Garić, a dizajn Gabriela Spasojević.

Boško Ševo (1948–2019) je diplomirao na Odseku za primenjenu grafiku današnjeg Fakulteta primenjenih umetnosti  u Beogradu kod profesora Miloša Ćirića 1974. godine.

Bio je jedan od pionira televizijske animacije. U svojstvu televizijskog ilustratora radio je na Radio-televiziji Novi Sad od 1974. do 1979. godine. Bio je zaposlen i u današnjoj Školi za dizajn „Bogdan Šuput”, a na novosadsku Akademiju umetnosti dolazi 1988, gde učestvuje u osnivanju Grupe za grafičke komunikacije na Likovnom odseku. Bio je redovan profesor za predmet Utilitarna grafika od 2003. do 2015. godine. Poslednjih godina predavao je Vizuelne komunikacije, Grafički dizajn i Grafičko oblikovanje na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Na javnim i pozivnim konkursima Ševo je osvajao brojne nagrade i priznanja iz različitih oblasti grafičkog dizajna. Bio je dugogodišnji član Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine, a jedno vreme i predsednik. Samostalno je izlagao deset puta, a kolektivno blizu stotinu, u zemlji i inostranstvu.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar