Promocija monografije „Milan Kešelj“ - Музеј Војводине

Promocija monografije „Milan Kešelj“

05.06.2019. | Događaji

U sredu, 5. juna u 19 sati (Dunavska 35) održaće se promocija monografije „Milan Kešelj“.

Na promociji će govoriti: Dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, Aleksander Basin, likovni kritičar, Dušan Todorović, slikar, Mile Ignjatović, istoričar umetnosti, Mirko Štark i predsednik hora Jevrejske opštine Novi Sad Hašira.

U umetničkom delu programa nastupaju: Loran Prokopić i Hor Hašira.

Monografija slikara Milana Kešelja nastala je kao kruna njegove bogate, dugogodišnje umetničke karijere sadrži reprodukcije radova od najranijih početaka u Školi za primenjenu umetnost u Novom Sadu, pa do poslednje izložbe u Nacionalnoj galeriji u Beogradu.

Opisuje umetnički, ali i turbulentan životni put, kao i momente iz ličnog i porodičnog života.

Koncipirana je po zamisli samog umetnika, koji nije doživeo da je vidi odštampanu, ali su je za njega završili ljudi koji su ga cenili i voleli.

Milan Kešelj rođen je u Savinom Selu 1949. godine. Završio je Školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu. Studirao je u NovomSadu. Od 1973. postaje član Udruženja likovnih umetnika Srbije (Vojvodine), a od 1983. Academie Europeenne des arts (Francuska). Bio je i član Californian Asociation of Bay Artists. Od 1993. živeo je na relaciji Savino Selo – San Francisko. Državljanin SAD postao je 2002. godine kao Alien of extraordinary abilities.

Imao je više od trideset samostalnih izložbi i učestvovao je na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je sedam nagrada na jugoslovenskim izložbama, kao i pet međunarodnih priznanja.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar