Saradnja sa Gimnazijom "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu - Muzej Vojvodine

Saradnja sa Gimnazijom “Jan Kolar” u Bačkom Petrovcu

30. 05. 2017. | Vesti

U ponedeljak, 29. maja 2017. godine u 11 sati, u prostorijama Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, potpisan je Protokol o saradnji između Muzeja Vojvodine i gimnazije. Protokol su potpisali direktorka škole Ana Medveđ i v. d. direktora dr Drago Njegovan.

Muzej Vojvodine iza ima deceniju uspešne saradnje sa slovačkim kulturnim institucijama kako u zemlji tako i u Slovačkoj republici. Potpisivanjem pomenutog Protokola, gimnazija „Jan Kolar“ biće uvršćena u red eminentnih vaspino-obrazovnih institucija koje sa Muzejom Vojvodine čine kompaktnu celinu.

Gimnazija „Jan Kolar“ sa domom učenika u Bačkom Petrovcu, obeležiće 2019. godine svoju stogodišnjicu postojanja. Protokol o saradnji biće polazna tačka za realizaciju zajedničkog projekta. On će biti predstavljen kroz izložbu 2019. godine koju će pratiti brojni istorijski i arhivski predmeti, kao i stručni katalog sa temeljnim istorijatom škole koja uspešno neguje srpsko-slovačke veze.

Protokol o saradnji prevashodno ističe vaspitno-obrazovno i kulturno uzdizanje mladih ljudi koji svoje tragove školovanja ostavljaju godinama u pomenutoj školi. On je uvod u dalju realizaciju zajedničkih programa u kojima će interaktivni rad graditi profesori i đaci sa kustosima Muzeja Vojvodine. Potpisivanju su prisustvovale Čarna Milinković, viši kustos istoričar i Ana Seč-Pinćir, viši kustos etnolog.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar