Saradnja sa Muzejom Republike Srpske - Музеј Војводине

Saradnja sa Muzejom Republike Srpske

19.06.2017. | Vesti

Okrugli sto na temu ”Škole, predškolske ustanove i Muzej saradnici u vaspitanju i obrazovanju” Tradicija i inovacija, održan je  u Muzeju Republike Srpske 15. i 16. juna 2017. godine. Na početku savetovanja potpisan je sporazum o saradnji Muzeja Republike srpske sa Muzejem Vojvodine u Novom Sadu i Etnografskim muzejem u Beogradu. Sporazum su potpisali Miladin Savić, direktor Muzeja Republike Srpek, dr Drago Njegovan, v. d. direktora Muzeja Vojvodine i dr Mirjana Menković, direktorica Etnografskog muzeja u Beogradu koji su se tom prilikom i obratili učesnicima okruglog stola i prisutnoj publici.

Na okruglom stolu uz prisustvo predstavnika Ministarstva kulture Republike Srpske i medija izlagali su stručnjaci iz Republike srpske, Bosne i Hercegovine,  Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Muzej Vojvodine je učestvovao sa predavanjima dr Drage Njegovana, muzejskog savetnika – „ORGANIZACIJA I ZNAČAJ PEDAGOŠKE SLUŽBE U MUZEJU VOJVODINE ZA RAD SA MLADIMA“ i Vladimire Stanisavljević, muzejske savetnice – pedagoškinje, saradnice za predškolski i osnovnoškolski uzrast – „MUZEJSKA EDUKACIJA, ISKUSTVA I PRIMERI DOBRE PRAKSE U MUZEJU VOJVODINE”.

Nakon izlaganja usledila je diskusija i zaključci i obilazak stalne postavke Muzeja Republike Srpske.

16. juna 2017. godine učesnici okruglog stola posetili su ETNO SELO “Ljubačke doline” pored Banjaluke.

Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik – pedagog

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar