Saradnja sa PU "Radosno detinjstvo" - Музеј Војводине

Saradnja sa PU “Radosno detinjstvo”

17.09.2018. | Događaji

U sredu, 26. septembra  u 13 sati, Dunavska 35 započeće realizacija zajedničkog projekta Muzeja Vojvodine i PU Radosno detinjstvo: “Bajke i biljke”, sastankom  vaspitača i autora projekta. Primeren dečjoj mašti i radoznalosti projekat Bajke i biljke je namenjen prvesntveno deci starije predškolske grupe, saradnicima za likovno vaspitanje i vaspitačima Osmišljen je sa ciljm da kod dece utiče na  razvijanje i širenje muzejske kulture, razvijanja ekološke svesti i osećaja odgovornosti za kulturnu i prirodnu baštini, bogaćenje rečnika i razvijanje mašte putem bajki.

U prvoj fazi projekta informisali bi i edukovali vaspitače zainteresovane za učešće u realizaciji  naznačenog projekta, a u drugoj fazi deca bi organizovano posetila Muzej da bi upoznala osnovne pojmove iz oblasti muzeologije, posetila  deo stalne postavke koji se odnosi na praistorijsku arheologiju (posude, alatke, biljni i životinjski svet ), pratila POWER POINT prezentaciju o biljkama, razgovarala sa arheobotaničarem o tome šta su deca jela u praistoriji. Svako dete dobilo bi  recept za pripremu priastorijskih poslastica Nakon  čitanja bajke o biljkama  svaka grupa izvela bi u Muzeju dramatizaciju ruske narodne priču Deda i repa  u arheobotaničkoj bašti Muzeja Vojvodine.

Po završenoj poseti deca bi po instrukcijama likovnih pedagoga i uz pomoć vaspitača u vrtiću  ilustrovala bajke u kojima se pominju biljke ili pravili biljke iz bajki od reciklažnog materijala. Svi dečji radovi bi bili izloženi u malom salonu Muzeja.

Autori i realizatori projekta su: Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik pedagog, Jelena Tišma, liikovni pedagog i Aleksandar Medović, viši kustos arheobotaničar.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar