Šarena povorka prošla gradom - Музеј Војводине

Šarena povorka prošla gradom

14.03.2016. | Vesti

21. Maškarada Muzeja Vojvodine održana je 11. marta 2016. godine. Plato u Dunavskoj 37 bio je tesan da primi sve pristigle maskirane učesnike. U dobrom raspoloženju, sigurni da kiša neće pokvariti naše planove, uz pratnju Kreativnog pogona, povorka je prodefilovala centralnim ulicama našeg grada u nameri da, svojom simbolikom, isprati zimu i prizove proleće. Šarena, bučna povorka nas je, kao i svake godine, iznenedila svojom domišljatošću i kreativnošću, pa su rame uz rame gradom prošetali: Svaštojedi, Indijanske žene, Leptirovi i paunovi, Stari Egipćani, Pribor za šminku, Ludi orkestar, Lisice, Kosturi, gomila Mačaka, Paukova mreža i još 300 čuda. Gosti iz Bačkog Petrovca iz škole Jan Čajak su nas svojim koktelom maski ostavili bez daha, kao i ranijih godina. U povorci su učestvovali i predškolci iz vrtića Crvenkapa, Dunavski cvet i Drim lend koji su sa svojim vaspitačicama stvorili čaroliju.

Sigurni smo da će i profesorica Lidija pamtiti ovu Maškaradu jer se grupa učenika maskirala upravo u nju.

Učenike iz Stare pazove, Bečeja, Petrovca ni pretnja kišom nije sprečila da svojim prisustvom uvesele ovogodišnje Maškare.

U zabavnom programu naš stari prijatelj Bane Rosić svojim mini koncertom probudio sje uspavani Dunavski park.

Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su nas podržali (Laguna, Srpsko narodno pozoriše, Pozorište mladih, Novosadsko pozorište, TA Magelan, TA Putokaz, TA GO travel, Zabavni park Starli, Gradska biblioteka, bioskop Arena sinepleks, restoran Fontana, picerija Panter, picerija Adrijana, poslastičarnica Mocart, pivnica Lokal, restoran Diližansa, igraonica Dum pa dum), zahvaljujemo se svim kolegama koji su pomogli da i ova Maškarada bude uspešna i najveća zahvalnost svim maskiranim učesnicima. Nadamo se da sa današnjom Maškaradom stiže lepo vreme za sve nas.

{gallery}fotogalerija/maskarada2016{/gallery}

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar