Šarena povorka prošla ulicama Novog Sada - Музеј Војводине

Šarena povorka prošla ulicama Novog Sada

14.02.2018. | Vesti

23. Maškarada Muzeja Vojvodine realizovana je danas, u sredu, 14. februara u Novom Sadu.

Uprkos vremenskim uslovima koji nam nisu bili u potpunosti naklonjeni proteklih dana, u povorci  je učestvovalo oko 1000 maskiranih posetilaca, brojni mediji i posmatrači.

Po završetku defilea maski zabavni program održan je u holu Apolo centra.

U programu su učestvovale animatorke Zlatas salata i Olja zolja koje su bile zadužene za kompletnu animaciju učesnika.

U završnom programu učestvovao je dečiji hor Bajićevi slavuji pod dirigentskom palicom Ane Kovačić.

Tri najuspešnije maske ovogodišnje Maškarade su Transformers kojeg je hrabro nosio Tomaš Negru i Kukuruz – Feher Aleks obojica iz Bačkog Petrovca i Lala i Sosa iz grupne maske Vojvođanski kitnikez  osvojile su izlete koje dodeljuju turističke agencije Putokaz i Magelan.

U karnevalskom raspoloženju dodeljena su  priznanja najuspešnijim grupnim maskama, među kojima su se posebno istakle U potrazi za čoporom, U čast Đivare, Narodne nošnje, Reciklaža nije blamaža… dok su tokom defilea podeljene nagrade pojedinačnim maskama koje su se istakle svojom kreativnošću i interpretacijom maske. Nagrade za pojedinačne maske obezbedili su sponzori Maškarade 2018: restoran Diližansa, SNP, Novosadsko pozorište, Pozorište Mladih,    Gradska biblioteka, Arena Cineplex, igraonica Dum Pa Dum, Zabavni park Starli, plesna škola Alegro,  picerija Adrijana, restoran Fontana , picerija Panter, Nektar, Minakva, Amoreti, Finopek.

Generalni pokrovitelj Maškarade tradicionalno je Gradska uprava za kulturu Grad Novi Sad.

Kreativnost i veselje je pod ruku prošetalo novosadskim centralnim ulicam i nadamo se da će uskoro doneti proleće u naš grad.

Uz zahvalnost što ste medijski propratili ovaj pokladni karavan srdačno Vas pozdravljamo, a u prilogu šaljemo delić atmosfere zabeležen okom fotografa.

Srdačan pozdrav iz Muzeja Vojvodine.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar