Strip radionica „Čemu skica?“ - Музеј Војводине

Strip radionica „Čemu skica?“

24.01.2023. | Radionice i igraonice

STRIP RADIONICA ALEKSANDRA ZOGRAFA ČEMU SKICA!?

U subotu, 4. februara, u 14 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), povodom izložbe Boško Petrović: skice za velika dela, strip autor Aleksandar Zograf www.aleksandarzograf.com prirediće strip radionicu Čemu skica?

Na radionici će govoriti o važnosti rada na skicama, u stripu i u umetničkom radu uopšte. Kroz priču o vlastitom koncipiranju strip storija, autor će pozvati zainteresovane da se i sami oprobaju u postavljanju i kreiranju strip table.

Dragana Garić Jovičić, kustoskinja izložbe Skice za velika dela, najpre će učesnike ove radionice provesti kroz izložbu posvećenu radu Boška Petrovića, a zatim će Aleksandar Zograf, kroz projekciju slajdova, objasniti načine na koje kreira svoje stripove. U finalnom delu radionice, učesnici će biti pozvani da kreiraju vlastite skice i razrade ideje za vlastitu kreaciju.

Broj mesta je ograničen tako da zaintresovani tinejdžeri i odrasli trebaju da se prijave,  najkasnije do četvrtka, 2. februara, na elektronsku adresu pedagoške službe Muzeja: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Učesnike radionice molimo da ponesu sopstvenu opremu za crtanje (olovke, flomastere, tuš ili onaj materijal za rad koji najviše koriste), kao i papir na kom će kreirati skice. Naravno, oni koji su već crtali stripove pozvani su da iste donesu i na taj način razmene mišljenja sa svetskim poznatim strip crtačem Sašom Rakezićem alijas Aleksandrom Zografom.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar